Oppløftende kontringsspill

– Det som var artigst med kveldens kamp mot Elverum var at vi lyktes godt i ankomst- / kontringsspillet vårt, for det har vi trent mye på.

 

 

Gammelt og nytt: Kolstad-gutter før dagens kamp
mot Elverum. F.v.: Simen Westby Johansen (ny),
Emil
Raknes (ny), Lars Eggen Rismark, trener
Vegard
Samdahl (ny), Ronald Putans og Elias Thome.
(FOTO: Grete Kambuås)

Stian Gomo var uten tvil mest fornøyd med 31 scoringer og alt annet enn tilfreds med 34 baklengs, selv om motstanderen i Alvdalshallen var Elverum aldri så mye:

– I forsvar var vi rett og slett svake. Ikke tok vi duellene og ikke klarte vi å stå imot Elverums rullespill. Men vi har jo nye folk som skal bli kjent i nye omgivelser. Kolstad kommer til å bli god i forsvar også denne sesongen. Det er jeg sikker på.

Ankomster, hurtig avkast og rene kontringer; det ble mange av dem – med uttelling, selv om også noen ble brent.

– Etablert møtte vi et 5-1-forsvar som vi ikke var forberedt på, men som vi taklet ok. Vi spilte oss til gode muligheter, brente litt for mange, forteller trener Stian.

Hva så med nykommerne, hvordan klarte de seg i sin kampdebut?

– Simen Westby Johansen kom inn siste del i begge omgangene. Spesielt i andreomgangen var han god med flere fine redninger. Gabriel Setterblom var i godt angrepsdriv, ikke minst i ankomst; også ok defensivt. Emil Raknes spilte det siste kvarteret og fikk kontret inn to scoringer. At han også brente to, kan sikkert skrives på debutantnerve-kontoen. Martin Pedersen ble lite brukt i dag, mens Simen Lyse dro med resten av LM00-laget til U-VM i Nord-Makedonia.

PS!
I turneringen i Alvdalshallen fortsetter Kolstad mot Haslum i morgen ettermiddag, og søndag er Falk motstander.

Tekst: TORE SÆTHER

Fakta:
Kolstad – Elverum  31-34 (15-19)
Treningsturnering i Alvdal
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Fikse Forbord 3(2), Elias Thome 3, Sander Rønning 1, William Aar 5, Rasmus Carlsen 3, Thor Magnus Five 1, Daniel Brandmo 2, Gabriel Setterblom 3, Emil Raknes 2, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nikolaisen 4, Ronald Putans 2, Martin Pedersen.
Elverums toppscorer:
Jonas Burud 7